sunnuntai 9. lokakuuta 2016

6. Terradillos - Calzadilla, 26,7 km

Päivän alku oli helppo ja mielenkiintoinen, sillä kyliä oli parin kolmen kilometrin välein. Välimatkalla nouseva aurinko kultasi kumpuilevat pellot, jopa kynnetty multa muodosti kauniita muotoja vaakatasosta tulevassa valossa. Ylitimme Palencian ja Leonin hallintoalueiden rajan ja pian
Sahagunin kaupunki tuli vastaan reippaissa tunnelmissa. Sahagun on merkittävä piste koko Caminon vaeltaville, sillä siellä on Pyreneiden ja Santiagon keskiväli. Meillä on vasta ensimmäinen satanen takanamme, joten emme ottaneet yhtä ratkiriemukkaita kuvia kuin jotkut vaeltajat. Sahagun oli muutoinkin pieni pettymys, sillä sunnuntaiaamun rauhassa uinuva kaupunki tuntuu menettäneen upean loistonsa jo vuosisatoja sitten. Rio Cean koskissa kaupunkilaisten virkistysalueella ihailimme kuitenkin espanjalaisia perhokalastajia ja muutaman sadan metrin päässä junioreiden jalkapalloharkkoja. Sunnuntai on selvästi perhepäivä.

Kuuden kilometrin päässä oli valinnan paikka. Perinteinen caminoreitti olisi jatkunut tien vartta, tosin puiden varjossa. Vaihtoehtoinen Via Romana vei peltoaukeiden läpi niitty-ylängölle ja kitukasvuiseen metsään, jossa ei juuri varjoa ole. Olimme ajatelleet, että tylsempi reitti on muutaman kilometrin lyhyempi seuraavaan yöpymispaikkaan, mutta kuinka ollakaan, käännyimme kuitenkin taivaltamaan kohti Calzadillaa iltapäivän auringossa. Kun hiekkatie tuntui jatkuvan loputtomiin hivuttavaan ylämäkeen, alkoi valinta mietityttää. Sovimme yhdessä, että vatvominen vie voimat väärään asiaan, nyt mennään täällä. Kyllä se kylä sieltä sentään ikuisuuden jälkeen alkoi näkyä ja vaivat palkittiin. Saimme albergue Via Trajanasta oman huoneen ja kylppärin. Taitaa käydä niin, että nautimme tästä autuudesta aamuun asti lähtemättä muualle kuin alakertaan valmiille illalliselle.



7 kommenttia:

  1. Muistoja tulvii mieleen... mutta hei! Jo satasen olette kävelleet! Ei vähän sekään 😊

    Olen ollut vähän hissukseen, jos olet katsonut blogini fb-sivuille niin ymmärrät kyllä. Olen kuitenkin lukenut koko ajan, mukana hengessä kulkenut ❤️

    Terkut Saksasta, kävimme siellä viikonloppua viettämässä!
    Nauttikaahan te Espanjasta, Tiestä ja Toisistanne 🙏🏻

    VastaaPoista
  2. Hola! Mukavan mittaisia päiväkävelyitä. Ilmeisesti treenasitte Caminoa varten just oikein :)
    Nuo albergueiden yksityishuoneet on kyllä mukavia. Niissä on rentouttavaa yksityisyyttä, vaikka samalla onkin porukan mukana illallisella.
    Onko teille jo löytynyt "Caminoperhettä", eli vaeltajia, joiden kanssa vaihdatte päivittäin sanan, tai useammankin?
    t.Tiina
    tiinanpatikointi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Ai että oli märkää tuolla paikoin. :D Mutta minulla oli märkää melkein koko matkan. Onko teillä satanut ollenkaan?

    VastaaPoista
  4. Meillä ei ole satanut, sää on ollut mainio, aurinkoa, mutta tänäänkin alle 20 astetta, ja vielä myötätuuli. Tälle viikolle on kyllä jo ennustettu sateita. Joitakin tuttuja on tullut, moikkailemme kun törmäämme eri paikoissa, mutta sen läheisempää ystävyyttä ei ole vielä syntynyt.

    VastaaPoista