keskiviikko 26. lokakuuta 2016

23. Arzua - O Pedrouzo, 19 km

Lisää varjoisia eukalyptusmetsiä, jokia ja laaksoja, suloisia polkuja, ylä- ja alamäkeä. Tämän päivän uusi havainto oli se, että talojen pihojen koristetta, kapeaa ilmavaa niliä, todentotta käytetään. Näimme parikin aittaa, joihin oltiin juuri pinoamassa maissintähkiä kuivumaan. Toisessa tähkät oli vielä aseteltu huolella kauniisiin pinoihin kuin koristeiksi. Voi olla, että eri vuodenaikoina on erilaisia tuotteita, jotka kaipaavat ilmavaa säilytystä, täällä kun maan antimia näytetään käytettävän satokauden mukaan.

Juhlistamme caminon toiseksi viimeistä etappia albergueyöllä. Santiagossa meillä on jo hotellihuone varattuna, koska monet ovat varoitellet, että kaupungissa on isoja kongresseja, joku hammaslääkäritapaaminenkin, jotka olisivat vieneet majoituspaikat. Muilla on ollut vaikeuksia hotellihuoneen varaamisessa, mutta kyllä meillä onnisti. Muutenkaan meillä ei ole ollut vaikeuksia yöpaikan saamisessa. Koska olimme lähteneet liikkeelle jo ennen kahdeksaa, olimme nytkin ensimmäiset majoittujat ja saimme valita mieleisen kerrossängyn. Sitten vain talon huopaa ja kertakäyttölakanaa virittelemään patjan muovisuojan päälle ja ylellisesti omaan kuumaan suihkuun. Mikäs tässä on ollesssa. Mutta tänään tapaamamme tamperelaisrouvan sanoin, kyllähän sitä jo alkaa kaivata oman elämän pieniä ylellisyyksiä...

Sää on muuttunut täydeksi helteeksi, tänään 24 ja huomenna 25 astetta. Istuskelemme alberguen nurmiterassilla ja nautimme. Lämpö on ihanaa. Mahtoi talonväki ihmetellä, kun pyysin että pesevät koneessa pyykkimme ja kuivaavat kuivaajassa. Minun piti oikein kahteen kertaan toistaa, että haluan kuivaajan - no nythän pyykki olisi kuivunut hetkessä narullakin, mutta mitäs vuorten sumuista tullut sellaisesta ymmärtäisi.

Huomisaamuna reippain mielin liikkeelle kohti uusia seikkailuja Santiago de Compostelassa.


3 kommenttia:

 1. Tosi nopeasti on tämä reissunne mennyt 😊
  Nyt olette tällä hetkellä kun tätä kirjoitan varmasti jo matkalla Santiagoon ❤️
  Pieni varoituksen sana. Santiagossa on sellainen vanhempi rouvashenkilö joka pyytää rahaa (alkoholisoitunut/narkomaani) ihan nätisti, mutta jos ei saa sitä, saattaa riehua/ sylkeä/ raivota. Näinkin tapahtui, ei tosin meille. Me välttelimme sujuvasti häntä aina kun näimme...
  Mutta muuten, nauttikaa ja iloitkaa saavutuksestanne! Onnittelen vasta kun olette perillä 😉

  VastaaPoista
 2. Kiitos varoituksesta. Vielä emme ole rouvaa nähneet, mutta pari romanikerjäläiseltä vaikuttavaa kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla että on paremmassa tallessa. Hän kävi kirkon ovellakin raivoamassa, ehkä joku on kyllästynyt. Pissat oli tädillä housuissa ja käytös arvaamatonta, joten tunnistimme itse hänet helposti. Meitä varoiteltiin muutamaankin kertaan hänestä joten ajattelin jakaa siksi tiedon.

   Poista