tiistai 25. lokakuuta 2016

22. Melide - Arzua, 17,5 km

Helppo päivä tänään ennen kahta viimeistä parinkympin etappia. Emme jatkaneet eteenpäin Arzuan 6300 asukkaan kaupungista, koska on epävarmaa, olisivatko seuraavien pikkukylien alberguet auki, monet yksityiset pienet paikat näyttävät nimittäin olevan jo talvitauolla. Tämä on viimeinen isompi paikkakunta ennen Santiago de Compostelaa. Mukava, tehokas maaseutukeskus, jossa on runsaasti hotelleja, baareja, ravintoloita ja kauppoja.

Täälläpäin kaupat ovat edelleen pieniä erikoisliikkeitä. Eilen ostimme todella maukkaita ja kypsiä hedelmiä hedelmä- ja vihanneskaupasta, jossa saimme vielä maistajaisiksi isoja, kivettömiä viinirypäleitä. Pitihän niitä tietysti ostaa mukaankin. Enpä ole yhtä makeita maistanut ikinä, nämä on varmasti poimittu lähellä ja kypsinä. Lihakauppoja tulee usein vastaan. Täällä ja eilen Melidessä törmäsimme myös laajaan kalapakastekauppaan, jossa niitä seudulle tyypillisiä mustekalojakin on monenkokoisia ja monella tapaa leikattuina samoin kuin äyriäisiä ja monenlaisia kalafileitä läpinäkyvissä muovipusseissa. Vähän outoa katsella isoista näyteikkunoista kauppaan, jossa on vain kymmeniä avoimia pakastearkkuja täynnä selkeästi lajiteltuja pakastepusseja. Valikoima on kyllä laaja ja näinhän kalat ovat sitten tuoreita. Kylien leipomot ovat usein sulkeneet ovensa lopullisesti, mutta täälläpä tuodaankin tuoreet leivät ja leivonnaiset aamuisin suoraan asiakkaille jätskiauton näköisillä pakettiautoilla, kätevää. Marketteja näkyy vähän ja ne ovat varsin pieniä. Vaate- ja kenkäkauppojen valikoimat ovat aika suppeita, hakeekohan nuoriso vaatteensa nettikaupoista vai suuremmista kaupungeista.

Sää on lämmennyt ja aurinko paistaa. Tällaista pitäisi olla caminomme loppuun saakka. Tämänpäiväinen reittimme kulki varjoisissa eukalyptusmetsissä ja laaksoissa, joiden kylissä ja tiloilla tuntui kaikki olevan oikein ja oikeassa järjestyksessä: onnelliset lehmät, siistit rakennukset, sievät pellot, puutarhat ja kasvimaat. Ehkä aurinkokin nosti tunnelmaamme.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti