lauantai 28. huhtikuuta 2018

Atapuerca - Burgos, 22 km

Viimeinen etappi oli oikeaa kävelyn juhlaa, reppu ei painanut, keho toimi ja jalat tuntuivat hyviltä. Ensimmäinen nousu Altolle sujui viileässä ja sumuisessa aamusäässä helposti. Vuori on muuten aivan erilainen kuin sitä aikaisemmat, nyt kuljettiin rautatammimetsikössä kalkkikivipolkua. Edellispäivän savi oli kokonaan poissa. Alton huipulla oli valtavia jatulintarhoja, jotka kasvavat edelleen, kun peregriinot lisäilevät omia kiviään. Näky oli maaginen. Kalkkikiven palasista on rakenneltu myös kannustusviestejä ja nuolia kävelijöiden iloksi.

Meitä varoiteltiin etukäteen, että reitti Burgosin lentokentän vierestä kaupunkiin on ikävä, mutta viileä ilma ja myötätuuli auttoivat. Valitsimme vasemmalta puolelta kiertävän reittivaihtoehdon, joka oli rauhallista hiekkatietä. Ylitimme Rio Arianzonin ja siirryimme Brierleyn opaskirjan suosituksen mukaisesti puistoreitille, joka veikin tosi mukavasti suoraan Burgosin kaupunkiin.

Kävelimme reput selässä katedraalille, josta edellinen caminomme Santiagoon alkoi puolitoista vuotta sitten. Ympyrä on sulkeutunut ja koko Camino Frances, 790 km, on nyt kävelty.
Kokemus on ollut hieno. Vaikutelmia on vielä sulateltava pitkään. On kuitenkin kivaa palata kotiin vapunviettoon.

On tämä Burgos kyllä outo kaupunki nälkäiselle suomalaiselle. Saavuimme siis lauantaina iltapäivällä ja kuvittelimme illalla seitsemän aikaan, että kai nyt saa jo syötävää. Kaikki kadut olivat täynnä hienosti pukeutuneita espanjalaisia, onkohan nyt jokin erikoisviikonloppu, vai onko se ihan tavallista - en tiedä. Me sitten siinä maleksimme kauniilla kaduilla crokseissamme muiden mukana, mutta missään ei ole ruokapaikkaa, vain juomia ja pikkupaloja. Joidenkin ravintoloiden ovilla kävimme kyselemässä, mutta kuulemma vasta klo 21 alkaen tarjoillaan. Siinä melkein itkua pideltiin, kunnes yhdessä ravintolassa meidät ohjattiin yksin istumaan ruokapuolelle. Saatiin syötävää, mutta oudolta tuntui. Muistelen, että viimeksikin oli sama juttu. Vilkasta kaupungilla kyllä on ja todella paljon nähtävää.

Kaupunkikuvaa Burgosin linnoitukselta https://www.facebook.com/Kirjolaukka/videos/1969558306691764/2 kommenttia:

  1. Hola! Ja onneksi olkoon! Olen mielenkiinnolla seurannut päivittäisiä postauksianne. Hienoa, kun sain taivaltaa siivellänne.
    t.Tiina
    tiinanpatikointi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kivaa kuulla! Lisäilen kotona vielä kuvat. Aika hauskaa blogin kirjoittaminenkin on aina illalla majapaikassa rauhoittuessa. Yhteydet vain ovat hitaita ja tämän blogipohjan käyttö on edelleen aika arvoituksellista. Hauskaa vappua sinulle!

    VastaaPoista