tiistai 17. huhtikuuta 2018

Zubiri - Pamplona, 20,9 km

Kevät palasi. Kaikkialla on hiirenkorvia ja hempeää vihreää, polkujen varsilla kukkii esikoita, sini- ja valkovuokkoja, valkokukkaisia pensaita ja monia tuntemattomia kevätkukkia. Puistoissa voi ihailla monenmoisia kevään puita ja pensaita. Muta on paikoin kuivunut, mutta kyllä sitä poluilla vielä riittääkin. Lämpötila nousi auringonpaisteessa 20 asteeeseen ja taitaa lähipäivinä vielä noustakin. Ehkä huomenna selviydytään ilman kuraisia housunlahkeita.

Pamplona on kiva ja eläväinen kaupunki. Keskiaikaisen vanhan kaupungin muurien ulkopuolella pauhaa yli 200 000 ihmisen nykyaikainen asuin- ja työpaikka-alue. Kävimme katsomassa härkäaisteluareenaa ja lähikujia, joilla heinäkuussa juostaan kilpaa härkien kanssa. Hemingwayta kunnioitetaan patsain ja kyltein.

Kolmantena päivänä vaelluksen väsymys alkaa tuntua kehossa, mutta rakkoja tai muita vaivoja ei ole ilmennyt. Keksin käyttää neljänkymmenen denierin polvisukkia vaellusvillasukan alla ja se tepsii hyvin. Huomenna taas lähdetään kohti uusia seikkailuja!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti