sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Viana - Navarrete, 25 km

Olemme mukavasti alberguessa hyvän illallisen syöneinä, ulkona paukkuu ukkonen ja tippuu muutama pisara vettä. Huomenna saatamme marssia taas mutaisia teitä.

Tämä oli viimeinen hieman pidempi väli, jatkossa pääsemme suunnitellusti vapuksi kotiin parinkympin päivämatkoilla. Saamme rauhassa pysähdellä ja tutustua nähtävyyksiin. Näillä pienillä paikkakunnillakin on uskomattoman mielenkiintoista historiaa ja menneestä mahtavuudesta kertovia monumentteja. Navarretten kirkkokin oli kuin olisi päässyt suklaakonvehdin kääreisiin, niin valtavasti kultauksia pää- ja sivualttareilla oli lattiasta kattoon. Tuntuu, että caminon varrella rakastetaan kiiltokuvamaista kauneutta, patsaatkin ovat yleensä kuin barbikokoelmasta.

Siirryimme tänään jo alkumatkasta Riojan viinialueelle ja se tosiaan näkyi heti viljelyksillä, hienosti sidottuja ja hoidettuja punamultaisia viinitarhoja on kaikkialla. Illallisella maistoin paikallista rioja tintoa ja hyväähän se oli.

Logrono on Riojan pääkaupunki, jossa asukkaita on 155 000. Eipä olisi kannattanut kulkea kaupungin läpi sunnuntaina puolilta päivin, sillä ruuhka kävelyteillä oli mahtava. Ilmeisesti kaupungissa vietettiin jotakin yleistä ulkoilupäivää kävely- ja pyöräilytempauksineen. Keskustassa olimme väärään aikaan ruokailua ajatellen (täällähän ruokaa ei saa, ellei osu johonkin kummaan ennaltasäädettyyn kellonlyömään oikeaan paikkaan). Ainoa pikkubaari kaupungin jälkeen oli kaupungin ulkoilupuistossa ja siellä oli käytävä tosi taistoon perunamunakkaan saadakseen, niin valtava janoisten ja nälkäisten joukko siellä mellasti. Mutta nyt on sitten kaikki hyvin ja makeat unet odottamassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti