maanantai 16. huhtikuuta 2018

Roncesvalles - Zubiri, 21,9 km

Aamu oli kylmä, vain neljä plusastetta ennen seitsemää. Yöllä alkanut sade jatkui taukoamattomana. Lähdimme hitaanlaisesti liikkeelle rauhallisen aamupalan jälkeen. Taisimme olla lähes viimeiset lähtijät, mutta loppumatkasta tavoitimme monet peregriinot, vaikka kävelemme tosi hitaasti. Ehkä pidämme sitten lyhyempiä taukoja, yleensä vain yhden kunnon kahvilatauon ja pari omaa tankkausta niin, että reput otetaan selästä. Jyrkissä ylä- ja alamäissä riittää lyhyt pysähdys hengitystä tasaamaan ja sitten taas menoksi.

Polut olivat muuttuneet paikoin mutavelliksi, mutta muuten taivallus sujui hyvin happirikkaassa ilmassa. Kiinalainen nanoihmesadeviitta piti hyvin vettä ja olo oli lämmin. Puolen päivän jälkeen sade jo lakkasikin, mutta muta jäi.

Zubiri on pieni, nykyaikainen kylä. Albergueita ja muuta majoitusta on tarjolla niin runsaasti, että hintataso on selvästi alempi kuin edellisissä yöpymispaikoissa. Nyt meillä taitaa olla omassa käytössä kokonainen remontoitu huoneisto hienoine kylpyhuoneineen, pesukoneineen ja keittiöineen 35 euron hintaan. Ainakaan muita majoittujia ei ole iltaan mennessä ilmaantunut.

Huomiselle odotellaan luvattua säämuutosta aurinkoon ja kahdenkymmenen asteen lämpöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti