sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

SJPP - Roncesvalles, 26 km

Yhdeksän tuntia siihen meni taukoineen, mutta niin vain päästiin Pyreneiden yli perinteistä Napoleonin reittiä. Melkoista kapuamista ja lopussa jalkoihin käyvää laskeutumista se oli. Huippu oli 1420 metrissä ja sinne kavutessa saimme kokea sään muutokset suomalaisesta leppeästä juhannuskelistä loskaiseen huhtikuun viimaan.

Alkunousu Orissoniin oli kova ja loppulasku Roncesvallesiin otti polviin ja reisi/vatsalihaksiin ja välissä sitten noustiin ja laskettiin taukoja vaativaan tahtiin. Vesipullot hupenivat samoin kuin hedelmät ja suklaat. Muutama iäkkäämpi peregriino oli mielestäni aika huolestuttavan väsynyt huipun jälkeen, mutta luultavasti hekin siitä hitaasti edeten pääsivät perille. Reitillä on myös tiheästi muistutuksia 112 hätänumerosta ja tarkemmat paikkakoordinaatit. Muutamia apu ei ole tavoittanut ajoissa, sillä polun vieressä oli puolenkymmentä muistolaattaa menehtyneille pyhiinvaeltajille.

Yövymme mukavasti luostarin yhteydessä olevassa vierasmajassa. Tuntui, että tarvitsemme kunnon rauhalliset yöunet ja oman lämpimän suihkun. Pyhiinvaeltajien messu kuudelta oli kaunis tapahtuma, jossa lueteltiin tämän päivän vaeltajia ympäri maailmaa. Yhteinen illallinen oli myös mukava. Kova aloitus, mutta onnistuttiin!

Aamuhämärissä lähdettiin Napoleonin reitille.
Lumiraja tuli ennen huippua vastaan Perillä Roncesvallesissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti