maanantai 24. lokakuuta 2016

21. Palace de Rei - Melide, 15 km

Yövymme Meliden aristokraattisen kauniiseen kaupunkihuvilaan tehdyssä siistissä ja hyvin toimivassa alberguessa, Cruceirossa. Lämmitystä täällä ei näytä olevan, mutta tänään on paistanut aurinko ja pahin kosteus on väistynyt. Kävelymatka vain loivasti kumpuilevassa metsämaastossa ja kanervanummien vieressä kulki kevyemmin nyt, kun aurinko antoi energiaa. Melideen piti etukäteen arveltuna olla vain pieni aamukävelymatka, mutta tämä paikkapa tulikin peregriinolle vastaan vasta pitkän teollisuusaluekävelyn, roomalaista siltaa pitkin ylitetyn joen ja sen varrelle jääneen historiallisen kivikylän jälkeen ja vielä sittenkin keskustaa lähestyttiin pitkin esikaupunkialueita. Meliden keskusta on pieni mutta viehättävä.

Olemme yöpyneet monissa albergueissa ja välillä myös hostelleissa, joissa kyllä tuntuu aina paremmin levänneeltä aamulla. Osaamme jo vähän katsella ulkoapäin, minkälaiseen paikkaan kannattaa mennä. Mihinkään kirppuihin tai luteisiin emme ole törmänneet ja aina suihkusta on lopulta tullut ainakin lämmintä vettä, jos ei nyt ihan kuumaa sentään. Vaatteet olemme saaneet joka ilta pyykätyiksi ja muutaman kerran olemme käyttäneet pesukonetta ja kuivaajaa. Varsin pienellä vaatemäärällä pärjää. Niinä kertoina, kun pikkupyykki ei ole kuivanut aamuun mennessä, olemme kuivatelleet niitä repun ilmavassa takataskussa. Kovin monia vaihtosukkia, paitoja ja alkkareita ei siis tarvita.

Neljättä viikkoa jatkuva kävely ilman lepopäiviä alkaa tuntua kropassa monin tavoin. Reppu heilahtaa jo kevyesti selkään, mutta toinen olkapää on alkanut vaivata minua muutamina päivinä. Kuhankäsittelijä on luvannut ottaa iPadin kantoon (se on ainoa mainittavasti painava tavarani) ja eilen loppupäivästä sen jo hänelle annoinkin. Muutoinkin lihaksissa tuntuu uudenlaista väsymystä. Magnesium ja lepo kyllä auttavat. Torstaina meidän pitäisi olla jo perillä Santiagossa.




3 kommenttia:

  1. Hola! Melide on maailman pulpo-pääkaupunki. Joko olette maistaneet sitä herkkua?
    t.Tiina
    tiinanpatikointi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Hei, eilen tuli syötyä mustekalaa galicialaiseen tapaan paistettuna ja perunaviipaleiden päällä, voi olla, että niitä saisi paremminkin valmistettuna, ei siitä ihan lempiruokaa tullut.

    VastaaPoista