torstai 6. lokakuuta 2016

3. Castrojeriz - Fromista, 25 km

Pienten rakonalkujen hoito tuotti tulosta niin, että pääsimme kevyin jaloin liikkeelle  puoli kahdeksan maissa. Reittiprofiili kertoi, että reitin jyrkin nousu olisi heti alussa ja kuljettava jyrkkä polku näkyikin jo kaukaa aamun valjetessa. Yllätykseksi nousu 900 metriin Alto de Mostelaresin tasapäiselle vuorelle oli helppo nakki, lyhyttä askelta ottaen emme edes puuskuttaneet. Aamupalaa saimme vasta 10 kilometrin taivalluksen jälkeen Iteron maalaiskylässä. Sitä lähestyessä alun nopea tahti kostautui, sillä eipä ole ollut pidempää kymppiä. Keskellä valtavaa peltoaukeamaa oli pakko laskea reput alas ja pitää taukoa keskellä ei mitään - kunnes taivaalle ilmestyi valtava tumma kotka, jonka taitoliitoa pellon päällä saimme ihailla lähietäisyydeltä. Kotkan koko vastasi suomalaista merikotkaa, mutta lajia emme pysty nimeämään.  Hieno ja voimia antanut hetki.

Aamupalan jälkeen ylitimme Pisuergan joen roomalaismallista kivistä kaarisiltaa pitkin ja vaihdoimme samalla Burgosin  hallintoalueelta  Palenciaan. Eron muuten huomasi, sillä Palencian puolella maatalous on kaikkialla näkyvissä ja seuraava Boadillo del Caminon kyläkin oli selkeästi maalaiskylä ilman koristeellisia keskiaikaviitteitä. Päätimme jatkaa kylästä vielä viisi kilometria Fromistaan, joka on  ympäröivän maatalousalueen keskus, rural centro. Loppumatka sujui yllättävän hyvin keinotekoisen kanavan, Canal de Castillan, vartta kulkien ja valtavia peltokastelujärjestelmiä ja auringonkukkapellon puintia ihmetellessä. Yövymme viimeistä sijaa myöten täydessä kunnallisessa alberguessa. 25 km oli pidempi matka kuin olin tähän ensimmäiseen viikkoon ajatellut, mutta kyllä se sujui. Siestan aikaan oli kyllä pakko ottaa päikkärit ennen iltaruokailua. Pahempia särkyjä tai jalkavaivoja ei ole kummallakaan.

En muuten yritäkään lisäillä valokuvia tähän blogiin matkan aikana, sen verran hankalaa se on iPadilla. Reittikuvia voi katsella avoimella Facebooksivulla haulla Vapaalla vaelluksella @Kirjolaukka.
 

3 kommenttia:

  1. Hei vaan! Taisi käydä korppikotka katsastamassa kuntoanne :)
    t.Tiina
    tiinanpatikointi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Tuo kanavanranta tuntui kestävän ikuisesti :D

    VastaaPoista
  3. No kyllä välillä tuntuu siltä, että korppikotka tästä enää puuttuu, mutta kummasti pieni lepohetki suihkun jälkeen auttaa. Olen kauhulla muistellut Campiksen sateista caminoa, monet näistä poluista taitavat muuttua silloin savivelliksi. Meillä on ollut toistaiseksi kaunista ja viilentävä myötätuuli.

    VastaaPoista