Vanhakartanon kylästä kaarsimme Kehä kolmosen varteen kävelytielle, joka kulkee Juvankartanon vieritse melkein seinää hipoen. Pian olimme lintutormilla, jossa pidimme vesihuikkatauon. Kun katseen pitää kosteikossa, melkein unohtaa, että ollaan metropolialueella. Liikenteen melu kyllä kuului katkeamattomana.
Seuraava etappi oli upeasti remontoitu Hämeenkylän kartano Vantaan puolella. Sattumalta kartanolla vietettiin avointen ovien päivää kirpputoreineen, esittelyineen ja konsertteineen. Väkeä oli tosi paljon liikkeellä. Mekin vilkaisimme sivukartanon sviitiä ja hörppäsimme ilmaiset pullakahvit, vaikka emme osanneet tällaista tilaisuutta odottaa. Lapsilla oli hauskaa hoidetussa kartanopuistossa.
Hämeenkylän
jälkeen tallustimme vanhaa Kuninkaantietä kohti Linnaisten kartanoa.
Matkalla näimme lakkautusuhan alla olevan Tuomelan koulun, jonka
puolesta taistelee asukasliike.
Laaksolahden urheilukeskuksen ohitettuamme olisimme voineet valita Lähderannan kehutun nepalilaisen ravintolan. Mutta mehän halusimme hampurilaiset välipalaksi, siis S-marketiin. Caminolla olisimme tässä vaiheessa juuri kahvin ja bocadillon tarpeessa kympin kävelyn jälkeen. Toimii, voimia riitti eikä jaloissa tai muutenkaan kropassa tuntunut mitään väsymisen oireita.
Kolkekannaksen rantapolulla katselimme kaisloittunutta ja ruohottunutta Pitkäjärveä ja Lippajärvestä virtaavaa uomaa, joka on lähes ummessa. Vaikea uskoa, että 1500-luvulla Hämeenkylästä seilattiin merikelpoisilla aluksilla Tallinnaan kalaa myymään ja ostoksille. Matalimmat rantatontit olivat silloin vuonon pohjaa.
Järvenperässä Träskändan kartano jatkaa Kuninkaantien kartanotunnelmaa. Sen paras puoli on kaikille avoin puisto ulkoilupolkuineen, siltoineen, istutuksineen ja vanhoine tammineen. Rapattu kartanorakennus ei valitettavasti ole se jättikokoisen huvikummun kaltainen puulinna, jossa Aurora Karamzin kestitsi keisaria ja muita Venäjän mahtavia, se rakennus paloi Auroran viimeisinä vuosina. Espoon kaupunki yrittää löytää käyttöä vuosia tyhjillään olleelle päärakennukselle, joka vaatii perusteellisen korjauksen. Toisella puolella tietä on lasten kulttuurikeskukseksi kunnostettu pikku-Aurora, josta kartanon emäntäkin olisi ylpeä.
Vielä muutama kilometri kävelytietä Karanzinin päiväkodin ja Marketan puiston tienhaaran ohi Kullonmäkeen ja ikivanhan tammen ohi pitkää ja jyrkkää alamäkeä Neppersiin. Noin 17 kilometrin aamulenkki on kuljettu ja kroppa kiittää. Tätä lisää.
Moi! Noin pitkä aamulenkki lupaa aika hyvää Caminoa ajatellen. Ja lokakuuhan on ihan just!
VastaaPoistat.Tiina
tiinanpatikointi.blogspot.fi
Juu, mutta nyt pitäisi lähteä seuraavalle, caminollakin ollaan liikkeellä joka päivä. Taidetaan nytkin kiertää kotikulmia eikä aloittaa aamua automatkalla. Pitäis ehkä laittaa täyspainoinnen reppukin selkään. Eilen muuten varattiin jo ensimmäisen yön majoitus Burgosiin. Kaikki alkaa olla valmiina kunhan Kuhankäsittelijä saa ostettua lisää retkivaatteita.
VastaaPoistaOnko sinulla Tiina jokin hyvä neuvo valokuvien lisäämiseksi blogiin? Kokeilin tässä nyt sitä, että kuvia olisi enemmän, mutta ipadilla koko päivityksen teko tyssäsi neljännen kuvan kohdalla ja läppärilläkin minulla on vaikeuksia sijoittaa tekstit ja kuvat järkevästi. Olen tuonut ipadilla otetut kuvat Google+:n kautta blogiin, muuta konstia en ole tähän mennessä keksinyt. Muutin blogin leveydenkin mallin standardimittaan, kun ajattelin sen vaikuttavan, mutta ei se auttanut. Hyvät neuvot olisivat nyt tarpeen.
VastaaPoistaTerve taas! Kuvien ja tekstin sijoittelu on bloggerin heikkoja puolia. Aika usein huumori loppuu, kun kuvat pomppii miten sattuu ja teksti jäsentyy oudosti :(
PoistaMinä operoin tyystin läppärillä, johon tallennan kaikki ottamani kuvat. Niiden siirtäminen blogipohjalle ei ole ongelma, mutta tekstin tällääminen kuvien yhteyteen OIKEAAN kohtaan on välillä lähes mahdotonta.
Ei tästä tainnut paljoa apua olla... lähinnä vertaistukea.
t.Tiina
tiinanpatikointi.blogspot.fi
Kiitos vertaistuessa, olen pitänyt itseäni tyhmänä ja osaamattomana;)
VastaaPoistaMinä en iPadin kanssa päässyt yhteisymmärrykseen kuvien asettelun tai ylipäätään lataamisen kanssa. Samsungin tabletilla ja puhelimella se onnistui, vaikka melkoista nykeröintiä se oli olikin. Kun sekä puhelin (jolla otin kuvat) ja tabletti olivat netissä, pääsin käyttämään puhelimella olevia kuvia. Niiden käsittelyyn, rajaamiseen tai muuten paranteluun ei useimmiten ollut aikaa eikä jaksamista. Siistin postauksia sitten myöhemmin jonkun verran, mutta pääosin pidin ne sellaisina kuin ne sain tehtyä caminolla, sekalaisina ja vähän sotkuisina :D
VastaaPoistaMinäkin mietin, että jos nyt sais vähän tekstiä ja loppuun kuvan tai kaksi caminolla, niin se riittäis. En taida enää yrittääkään mitään asetteluja. Kuvia on paljon helpompi ladata facebookiin ja instaan. Ipadilla on kyllä aika kiva ottaa kuvia ja lyhyitä videoita.
VastaaPoista