keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Talvitreeniä

Taidetta talvisella järvenjäällä. Pakkasta ja tuulta.
Marras- ja joulukuu ovat olleet upeita kävelykuukausia Etelä-Suomessa. Jalkakäytävät ja metsäpolut ovat pysyneet paljaina, joten liukkaus ei ole haitannut vuorotteluvapaan treeniohjelmaa. Päätin caminon jälkeen liikkua omin jaloin luonnossa vähintään pari tuntia päivittäin ja siitä on ollut helppoa pitää kiinni. Bonusplussana oli vielä lähes kahden viikon jakso, jolloin pystyin retkiluistelemaan kotijärvellä. Välillä olen vetreyttänyt lihaksia uimahallissa. Nyt tammikuussa etelään on jo luvassa hiihtokelejäkin, mutta me Kuhankäsittelijän kanssa varmistamme latujen kunnon reissaamalla loppukuusta pariksi viikoksi pohjoiseen.

Camino käy mielessä lähes joka päivä. Eikä se jää pelkäksi muisteluksi. Meillä on jo lähes vedenpitävä suunnitelma vaeltaa ranskalaisen reitin alkupätkä Burgosiin keväällä 2018. Sitä ennen on tarkoitus juhlistaa satavuotiaan Suomen juhlavuotta vaeltamalla 80 kilometrin mittainen Karhunkierros ensi kesänä. Siis me, jotka vielä ennen caminoa pidimme itseämme aika toivottomina tapauksina mitä retkeilyyn ja reippailuun tulee. Itsevarmuus kasvoi huimasti caminon 490 kilometrin onnistuneen taivalluksen aikana.

Treenaamisestani on suunnitelmien myötä tullut tavoitteellisempaa. Muistan hyvin heikot paikat kropassani ja yritän nyt niitä vahvistaa. Olen tehnyt jopa vatsalihasliikkeitä, kun huomasin, miten tärkeää vahva keskikeho on reppua kantaessa. Yritän pitää treenitavoitteista kiinni vielä senkin jälkeen, kun vuorotteluvapaani loppuu helmikuun puolivälissä.

Karhunkierros tulee olemaan aivan toisenlainen vaellus. Siellä mukana on kannettava teltta ja makuualustat, trangia ja ruokaa. Täytyy vertailla, mistä saisi edullisen mutta hyvän, kevyen (alle 3 kilon) teltan kahdelle. Sadettakin se saisi pitää...

6 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa :)
  Me valmistaudumme Portugalin reitille, Porto-Santiago.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin tuo Portugalin reitti on ollut mielessä, ja myös Englanti kiinnostaa. Saisipa jostakin lisää vapaata aikaa... Oikein hyvää vuotta 2017 sinulle!

  VastaaPoista
 3. Moi Kirjolaukka!
  Koska suuresti kadehdin hienoa tavoitettasi juhlavuodelle, täytyi minun pikaisesti löytää omani. Blogiini ehdin sen jo laittaa: kävelen juhlavuoden kunniaksi maratonin, eli 42,2 kilsaa suomalaisessa luonnossa yhden päivän aikana.
  Saas nähdä miten käy...
  t.Tiina
  tiinanpatikointi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Onpa upea tavoite! Kyllähän se varmasti onnistuu, kun varaa riittävästi aikaa ja pitää lepotaukoja. Tsemppiä! Loppumatkasta olis varmaan hyvä olla tasaisempaa maastoa.

  VastaaPoista
 5. Minun vapaani loppui jo, kyllä meni 360 päivää nopeasti! Ja camino on mielessä ihan päivittäin. Samalla reitille on suunnitelma minullakin kuin Tanjalla, mutta ajankohta vielä epävarma, riippuu lomien sijoittelusta. Jonain päivänä kävelen kyllä Francesin uudelleen. Sitä ennen unissani. :)

  VastaaPoista