keskiviikko 17. elokuuta 2016

Varustekasa kasvaa

Viime viikkoina olen selaillut kasvavalla innolla erilaisia kokeneempien vaeltajien tarvikelistoja ja suosituksia ennen ja jälkeen vaelluksen. Innostuin kokoamaan kamppeeni työpöydälle, ettei mitään pääsisi unohtumaan. Yksi lyhythihainen merinovillapaita vielä puuttuu, samoin ne monen suosittelemat korvatulpat ja saippualiuskat (mitä ihmeitähän ne ovat ja mistä alkaisin edes etsiä... ). Sadeviittoihin ompelen vielä nepparit helmaan jalkojen väliin, ettei tuuli pääse liikaa heiluttamaan. Vähitellen matka alkaa tuntua todelliselta, kyllä sinne mennään!

Opaskirjan hankinnassa tuli takapakkia. Kaikki yleensä kehuvat John Brierleyn Pilgrims guidea, joten tilasin sen aikaa sitten luottokortilla amerikkalaisesta verkkokaupasta Barnes&Noblesta. Viime viikolla aloin ihmetellä kirjan viipymistä sen verran että sain meilattua kaupan asiakaspalveluun kysymyksen. Heidän asiakassivunsa mukaan kirja oli nimittäin lähtenyt Suomeen jo heinäkuussa. Sain seuraavana aamuna kohteliaat pahoittelut ja lupauksen maksun palauttamisesta. Jonnekin Atlantille se opas kai upposi. Loppujen lopuksi päätin, että selviydymme taskukokoisella Michelinin karttaoppaalla, jonka tueksi latasin iPadiin todella hyvältä vaikuttavan Camino Frances appsin. Emmeköhän pärjää näillä. Suomalaisen Kelan eurooppalaiset sairaanhoitokortit muuten tulivat parin päivän päästä tilauksesta, joten pisteet menivät 1 - 0 Suomi vs. USA.

Vaellussuunnitelmiinkin tuli muutos. Alunperin meidän piti lähteä vapain mielin vaellukselle ilman paluulippuja ja määräpäiviä. Miehenihän oli jäämässä eläkkeelle samaan aikaan kun minä jään vuorotteluvapaalle. Kuinka ollakaan, hänen työtään pidetään niin korvaamattomana, että esimies toivoi hänen jatkavan ainakin ensi kevääseen. Näin siis Kuhankäsittelijä palaa töihin marraskuun alussa. Viikonloppuna hankimme jo paluuliput lokakuun viimeiselle päivälle. Aikataulussamme on edelleen väljyyttä, mutta takaraja on nyt sitten olemassa. Minä pääsen miettimään sitä, mitä sitten itse todella haluan tehdä vuorotteluvapaan loppuajalla, mikä on kyllä oikein  kivaa ja innostavaa.


5 kommenttia:

  1. Moi! Caminolla melkein joka toisella on tuo Brierley repussaan, joten voitte varmaan tarvittaessa vilkaista sitä. Siis jos sellaista tarvetta tulee.
    t.Tiina
    tiinanpatikointi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Juu, eiköhän siellä auteta kysyvää. Ja aika paljon on tietoa sähköisestikin

    VastaaPoista
  3. No että, perun kaikki pahat puheet Barne&Noblesta:kaiken meilittelyn jälkeen kirja tupsahti eilen postilaatikkoon eikä viiden viikon matka-aika näy minkäänlaisina lommoina tms. Nyt minulla on siis ikioma Brierley (2016 painos), Michelin ja camino appi. Eiköhän osata perille.

    VastaaPoista
  4. Partioaitta ainakin myy saippualiuskoja, minä tilasin omani Amazonilta, muttei niillä minun kokeiluni perusteella tehnyt kyllä paljon mitään, en ottanut niitä mukaan lopulta ollenkaan. Tuossa postauksessa kirjoittelin niistä:
    https://campacamino.blogspot.fi/2016/02/pesuliuskat-testissa.html

    VastaaPoista
  5. Minäkin taidan hylätä saippualiuskat, ei kuullosta toimivalta, kun haluaa kuurata itsensä ja vaatteet kunnon puhtaaksi. Taidan laitella pesuaineet pieniin muovipulloihin. Joitakin on jo valmiina ja pienet muoviset pakastuspullot voivat myös olla käteviä.

    VastaaPoista